Kikkoman sójová omáčka 150 ml
Odporúčané ponuky (1)
Popis produktu
Parametre produktu
Recenzie
, zakúpené v FOODLAND.SK
- Najlepšia
Na obrázku je ale ina ako som kúpil. Tak hádam aspoň názov je ok. Inak súper
, zakúpené v FOODLAND.SK
- Perfektná
, zakúpené v Chefshop.sk
chutna omacka
Parametre produktu
Popis produktu
Stolná sójová omáčka tradičnej značky Kikkoman je neoddeliteľnou súčasťou pri servírovaní sushi a príprave ázijských jedál. Značka Kikoman je vôbec najpredávanejšia po celom svete. Táto sójová omáčka má príjemne korenistú arómu a jemnú chuť.
ŠPECIFIKÁCIE
- Zloženie: voda, sójové bôby (17 %), pšenica, jedlá soľ
- Alergény: Obsahuje sóju
- Objem: 150 ml
- Krajina pôvodu: Japonsko
- Určenie: k priamej spotrebe, na dochucovanie omáčok, polievok, na prípravu marinád
NUTRIČNÉ A ENERGETICKÉ HODNOTY (Údaje pre 100 ml)
- Kalórie: 325 kJ / 77 kcal
- Tuky: 0 g z toho nasýtené mastné kyseliny: 0 g
- Sacharidy: 3,2 g z toho cukry: 0,6 g
- Bielkoviny: 10 g
- Soľ: 16,9 g
SÓJOVÁ OMÁČKA, POUŽITIE A JEJ VPLYV NA ZDRAVIE
Sójová omáčka je tmavo hnedá omáčka, ktorá má slanú chuť. Používa sa na dochucovanie najmä ázijských jedál a pri servírovaní sushi. Vyrába sa zo sójových bôbov, ktoré sú fermentované (kvasené) pomocou špeciálnej ušľachtilej plesne. Sójová omáčka obsahuje veľké množstvo antioxidantov, a preto pomáha pri prevencii proti kardiovaskulárnym ochoreniam. Zdraviu prospešné sú iba len kvalitné sójové omáčky.
So sójovou omáčkou by ste to nemali preháňať, pretože je veľmi slaná a mohla by prebiť chuť ostatných ingrediencií. Navyše odporúčame soliť až po ochutnaní, môže sa totiž stať, že vďaka sójovej omáčke, už nemusíte jedlo dosolovať. A bez ochutnania by ste jedlo mohli jednoducho presoliť.
Sójová omáčka značky Kikkoman je vyrobená v Japonsku tradičnou metódou zo 4 čistých zložiek: sóji, pšenice, vody a soli. Takto originálna sójová omáčka má jemnú chuť a príjemne korenistú vôňu. Podáva sa k sushi a používa sa pri príprave rôznych ázijských jedál. Ochucujú sa s ňou napríklad polievky, ryby, používa sa do marinád na mäso alebo pri príprave šalátov.
PRUDKO PEČENÝ TUNIAK TERIYAKI NA POMARANČOVOM ŠALÁTE
Ingrediencie 300 g čestvého tuniaka, 4 - 5 lyžíc sójovej omáčky Kikkoman, 1 lyžica medu, 1 lyžička zázvoru, 2 pomaranče, 1 zväzok koriandra, 2 chilli papričky
Postup 1. V miske rozmiešajte sójovú omáčku, med a nasekaný zázvor. 2. Tuniaka vložte spolu s marinádou do mikroténového sáčka, vytlačte vzduch, zauzlujte a dajte na 1 hodinu uležať do chladničky. 3. Z pomerančov odkrojte kôru (odstráňte aj bielu časť, ktorá je horká) a nakrájajte na tenké plátky, ktoré rozložte na veľký plytký tanier. Pomaranče posypte pokrájanou chilli papričkou a nasekaným koriandrom. 4. Tuniaka vyberte z marinády a ľahko ho ošute v papierovej utierke (odstráňte kúsky zázvoru, ktoré by sa vám pri smažení rýchlo spálili). 5. Poriadne rozpáľte grilovaciu panvicu a tuniaka vcelku postupne opečte zo všetkých strán. Dôležité je, aby okraje boli pekne opečené, ale v vnútri ostal ružový. 6. Tuniaka nakrájajte na tenké plátky a dajte ich na pripravený šalát z pomarančov.
SÓJOVO-CESNAKOVÁ MARINÁDA NA PORTERHOUSE STEAK
Ingrediencie 1/2 hrnčeka sójovej omáčky, 8 prelisovaných strúčikov cesnaku, 1/4 hrnčeka olivového oleja, 2 lyžičky čerstvo mletého čierneho korenia, 2 porterhouse steaky (každý široký cca 3 cm, celková hmotnosť mäsa cca 1,3 kg)
Postup: 1. Prešľahajte sójovú omáčku, cesnak, olivový olej a čierne korenie v malej miske. 2. Zhruba 3/4 marinády vlejte do vysokého plechu, pekáča alebo do panvice vhodnej do rúry. Zvyšok marinády dajte zatiaľ stranou. 3. Do marinády vložte steaky, niekoľko krát ich otočte a prelejte marinádou, aby sa marináda dostala všade. Marinujte steaky minimálne 10 minút. 4. Predehrejte gril. 5. Grilujte steaky cca 11 minút, aby boli prepečené stredne (medium) alebo použite digitálny teplomer na mäso pre určenie prepečenosti steaku. Každý steak raz obráťte. Steaky potierajte zvyšnou marinádou. 6. Steaky nechajte 5 minút odpočinúť pod alobalom.
- TIP: Steaky soľte najneskôr tesne pred ich prípravou alebo až pred podávaním.
- Zroj receptu a obrázku k receptu: http://www.finecooking.com/recipe/porterhouse-with-garlic-soy-sauce-marinade
RECEPT NA MAKI SUSHI S LOSOSOM (HOSOMAKI SUSHI)
Do hosomaki sushi sa rolujú hlavne ryby, ale použiť môžeme i zeleninu. Najznámejšie sú tekamaki s tuniakom a sakemaki s lososom. Použiť je možné ale i krevety a ďalšie morské plody.
Ingrediencie 1 filet lososa, 1/2 kg sushi ryže, 5 ks rias Nori, wasabi, nakladaný zázvor, sójová omáčka, bambusová podložka
PRÍPRAVA LOSOSA 1. Z filetu vyrežte stredovú tučnú čiaru. 2. Z krajov filetu odkrojte všetko, čo nieje oranžové mäso. 3. Stiahnite kožu s tukom tak, aby ste získali úplne čisté mäso (tuk je tmavá časť pod kožou). 4. Kosti, ktoré zostali po filetácií vytiahnite pinzetou, alebo pomocou noža. 5. Z očisteného filetu nakrájajte uhľadné hranoly.
POSTUP 1. Riasy nori rozkrojte na polovicu a položte na podložku lesklou stranou dolu. Navhlčite si ruky. 2. Na riasu nori naneste cca 80 g ryže tak, aby bola pekne kyprá a rovnomerne rozložená (cca 1,5 cm vrchného kraja riasy nechajte čistý). 3. Naneste pásik wasabi a pridajte kúsok lososa 4. Pomocou podložky všetko zrolujte a vytvorte pevnú rolku. 5. Rolku krájajte na 6 rovnakých kúskov. Podávajte s wasabi, zázvorom a sójovou omáčkou.
Pozrite sa, kde môžete produkt kúpiť:
Chýba alebo je nepravdivý niektorý dôležitý parameter? Uvedené informácie sú len orientačné, pred nákupom vo vybranom obchode odporúčame overiť, že predávaný model má kľúčové vlastnosti podľa vašich požiadaviek. Aj keď sa snažíme o maximálnu presnosť informácií, bohužiaľ nemôžeme zaručiť 100% správnosť. Ceny produktov sú vrátane DPH.
Hodnotenia produktu
, zakúpené v FOODLAND.SK
- Najlepšia
Na obrázku je ale ina ako som kúpil. Tak hádam aspoň názov je ok. Inak súper
, zakúpené v FOODLAND.SK
- Perfektná
, zakúpené v Chefshop.sk
chutna omacka