Country Life Tamari sójová omáčka Bio 500 ml
Odporúčané ponuky (1)
Najlacnejšie ponuky (1)
Popis produktu
Parametre produktu
Recenzie
, zakúpené v CountryLife.sk
Oblúbené dochutenie jedál - nemá to chybu.
, zakúpené v CountryLife.sk
je dobrá
, zakúpené v Grizly
Chutná a silnejšia ako sojová omáčka, hlavne bezlepková.
Parametre produktu
Popis produktu
Tamari sa vyrába z prirodzene bezlepkových surovín. Oproti obyčajným lacným „sójovým omáčkam" tamari neobsahuje žiadne zvýrazňovače chuti, farbivá ani umelé sladidlá.
Popri základných štyroch chutí (sladká, horká, slaná, kyslá), je ešte chuť piata - umami. Označuje sa ako „lahodná", „chuť zrelosti" a zvýrazňuje chuť pokrmu. Táto piata chuť je obsiahnutá aj vo fermentovaných výrobkoch - teda aj v sójovej omáčke shoyu.
V Dobrotách leto 2013 sa na strane 4-6 a 12-13 dočítate bližšie informácie o fermentovaných sójových výrobkoch a ďalších japonských výrobkoch. Nájdete tu ďalšie zaujímavé informácie o výrobe a tipy na použitie japonských fermentovaných špecialít - shoyu, tamari a miso.
Tipy na použitie:
- gratinovaná plnená cuketa
- recept je napísaný na strane 8 v časopise Dobroty leto 2013;
- šalát z avokáda a bielej reďkovky
- recept je napísaný na strane 9 v časopise Dobroty leto 2013;
- zálievka z kešu orechov
- zľahka rozmixujte 2 lyžice tamari, 4 lyžice olivového oleja, 1lyžicu balzamikového octu a hŕstku kešu | orechov.
- dressing na šalát
- zmiešajte sezamový olej, tamari, agávový sirup, jablčný ocot,
dresing je výborný na rukolový šalát s avokádom;
- jednoduchý dressing na šalát
- zmiešajte tamari s olivovým olejom a octom;
- restovaná hliva ustricovitá
- hlivu restujte na troche olivového oleja, keď sú huby napoly hotové, pridajte tamari a dokončite restovanie;
- marinády;
- na zeleninu, mäso i ryby
- tamari zmiešajte podľa chuti buď s medom, alebo javorovým, alebo agávovým sirupom, potrite surovinu zmesou a pečte v rúre alebo grilujte;
- výborná je glazovaná cuketa, tekvica alebo mrkva;
- pokrmy založené na paradajkách (napr. omáčky na cestoviny) - tamari potlačí kyslosť paradajok a prospeje celkovej chuti pokrmu;
- polievky, omáčky, zeleninové zmesi ...
Rozdiel medzi shoyu a tamari:
Shoyu a tamari sú viac-menej zameniteľné tým, že tamari si lepšie udrží chuť a arómu pri tepelnej úprave. Shoyu sa, naopak, odporúča používať k finálnemu dochutenie hotového pokrmu. Nie je to ale žiadne železné pravidlo.
- Vyrába sa rozdielnym spôsobom - tamari vzniká ako vedľajší výrobok pri výrobe klasickej miso pasty.
- Tamari sa vyrába z prirodzene bezlepkových surovín.
- Tamari je tmavšia, hustejšia a má bohatšiu a výraznejšiu chuť.
Tamari je sójová omáčka, ktorá vzniká ako vedľajší výrobok pri výrobe miso pasty. Oproti shoyu je tmavšia, hustejšia a chuťovo výraznejšia. Naplno zažiari pri príprave studených zálievok, omáčok a pikantných dipov.
Pozrite sa, kde môžete produkt kúpiť:
Chýba alebo je nepravdivý niektorý dôležitý parameter? Uvedené informácie sú len orientačné, pred nákupom vo vybranom obchode odporúčame overiť, že predávaný model má kľúčové vlastnosti podľa vašich požiadaviek. Aj keď sa snažíme o maximálnu presnosť informácií, bohužiaľ nemôžeme zaručiť 100% správnosť. Ceny produktov sú vrátane DPH.
Hodnotenia produktu
, zakúpené v CountryLife.sk
Oblúbené dochutenie jedál - nemá to chybu.
, zakúpené v CountryLife.sk
je dobrá
, zakúpené v Grizly
Chutná a silnejšia ako sojová omáčka, hlavne bezlepková.
, zakúpené v CountryLife.sk
Bio Tamari používam už 14 rokov je výborná do zeleninových šalátov. Olej z lieskových orechov s kvapkou tamari má úžasnú chuť len tak si do neho namáčať kváskový chlebík...mňam.
, zakúpené v CountryLife.sk
Tamari používam každý deň do zeleninového šalátu.